MUHTEREM ABDULLAH SERT HOCAMIZIN DA İŞRİTAKİYLE ÖĞRENCİLERİMİZ DOĞA-ÇADIR KAMPI YAPTILAR

Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezinde dersleri devam eden ve mezun olan bir grup öğrencimizle Düzce-Balıklı Yaylasında 4 gün 3 gece süren doğa-çadır kampı faaliyeti gerçekleştirdik.

Cuma namazını 1400 rakımlı Balıklı Yaylasında eda edecek şekilde başlayan programda akşamları kamp ateşi etrafında hasbihal ve muhabbetle; gündüzleri doğa yürüyüşü, yayladan akan menderes kenarında ikram ve gezi ile değerlendirildi.

Cumartesi günü sabah namazından sonra yürüyüş yaparak başlayan program, kahvaltının sonrasında 7 km ötede bulunan Pürenli Yaylasına kadar dağ içinden yapılan doğa yürüyüşü ile devam etti.

Cumartesi akşamı derin uzay, ay ve Satürn gözlemi yapıldı. Çıplak gözle dahi seyredilebilen samanyolu, teleskop eşliğinde yapılan gözlem ile taçlandırıldı.

Programımızın önemli konukları da vardı. İcabetiyle teşrif eden Muhterem Abdullah Sert hocamız ve Adem Ergül beyin gece saatlerindeki iştiraki ile kampımız daha anlamlı oldu; kıymet buldu.

Gece saat 02.00’de kendileriyle ateş etrafında hem çay içildi, hem de hasbihal edildi.

Pazar günü Abdullah Sert hocamızla sabah 08.00’de önce patika yoldan orman boyunca kısa bir yürüyüş, ardından kahvaltı ve sonrasında dere kenarında muhtevasını Abdullah Sert hocamızın hatıralarının oluşturduğu bir sohbet yapıldı ve misafirlerimiz 11.30 civarı yayladan ayrıldı.

Etrafın temizlenmesi, cami bahçesinde bazı çevre düzenlemelerinin yapılması ve kalınan yerin doğal haline uygun şekilde bırakılması için gerekli işler yapıldıktan sonra 15.00 civarı istanbul’a dönmek üzere yola çıkılarak kamp programımız sonlandırıldı.

Gündüzleri 18-20; geceleri ise 8 derece olan yaylada son gün yoğun yağış altında bir gece geçirildi.

Doğallığın, samimiyetin, ağırlamanın muhabbeti, konaklamanın zarafet ve nezaketi ve uğurlamanın selameti ile hem macera hem hatıra hem de tabiatın haklı farkındalığına varılarak hatırda kalacak bir anı bırakıldı hamdolsun.

 

Yorum Yap