Bereketli Bir Yaz Dönemini Böyle Tamamladık

 

10 Temmuz Pazartesi itibariyle başlayan yaz dönemi derslerimiz, 1 Eylül Cuma günü yapılan genel tarama sınavı ile birlikte sona erdi. Gerek mevcut öğrencilerimiz gerekse yeni kayıt yapan öğrencilerimiz ile birlikte derslerimize 18 Eylül Pazartesi günü inşâallah başlanacak surette 2 hafta ara vermiş bulunuyoruz.

Bu süre zarfında yapılan ve yoğun olarak devam eden derslere ilaveten birim olarak hamdolsun kayda değer programlar, faaliyetler ve geziler tertip ettik.

Ders yoğunluğu ve kış döneminin ders dışı faaliyetlere ve program çeşitliliğine kapalı ve sınırlı muhtevasından dolayı yaz döneminde başta Muhterem Abdullah Sert hocamızın ve Adem Ergül beyin de iştirak ettiği 3 gün süren Düzce-Balıklı Yaylası Çadır-Doğa kampı, Melen Çayında rafting faaliyeti ve Aydınpınar Şelalesinde Doğa Gezisi, Râmî Kütüphanesi ziyareti, Taksim Camii programı, Acelle Yaylası Piknik Programı, Uzay Gözlem Faaliyetleri, Abdullah Sert hocamızla kitap müzakeresi bunlardan sadece birkaçı.

Bu dönem itibariyle başladığımız ve müfredatımıza dahil ettiğimiz Bilim-Sanat ve Atölye dersleri ile öğrencilerimiz kodlama dersine iştirak etti; naht dersi ile ilk çalışmalarını tamamladılar.

Farsça Dili ve Belagatı dersi, Temel Kelam ve Akide Problemleri ve İslam Kültür-Medeniyeti dersleri yaz döneminde diğer ana derslere ilaveten yaptığımız dersler oldu.

Şimdi bereketli bir yaz dönemi sonrasında hem yeni öğrencilerimizle ilim tahsiline “Bismillah” demek hem de mevcut arkadaşlarımızla yeni bir döneme “Besmele” çekecek olmanın iştiyakıyla programımıza kısa bir ara veriyor,

ivme kaybetmeden mevcudu muhafaza ederek başlamanın heyecanını ve hasretini yaşıyoruz.

Selametle..

Yorum Yap